Basisopleiding

Het eerste brevet dat kan behaald worden in de duiksport is het brevet van 1*Duiker. In deze opleiding wordt permanente evaluatie toegepast. Jouw lesgever beoordeelt jouw vooruitgang en eens je 5 duiken gedaan hebt, kan je gehomologeerd worden als 1*Duiker.
Indien je start met jouw opleiding in september, worden de eerste duiken reeds voorzien in oktober, zodat je snel een idee hebt hoe het er onder water aan toe gaat. Je eerste doopduiken doe je in ideale omstandigheden in Nemo33, het op één na diepste duikzwembad in Europa en in de Transfo-duiktank in Zwevegem.
Hieronder vind je een omschrijving wat het brevet van 1*Duiker allemaal inhoudt.


1*Duiker

Definitie

Brevet van een duiker die bekwaam is om veilig en correct gebruik te maken van zijn duikuitrusting in een beschermde trainingsomgeving en die klaar is om openwater ervaring op te doen, begeleid door een ervaren duiker.
Hij moet kunnen functioneren volgens het buddysysteem van de CMAS.

Duikploeg

  • Doopduiken (eerste 2 duiken) onder leiding van minstens 1*Instructeur.
  • Opleidingsduiken (vanaf duik 3) onder leiding van ten minste een Assistent-Instructeur.
  • Vanaf duik 16 onder leiding van ten minste 3*Duiker (max één 1*Duiker in het duikteam)

Dieptebeperking

  • Eerste 5 duiken: maximum 15 meter
  • Daarna: maximum 20 meter

Behalen brevet

  • Voor theorie: verplicht bijwonen van enkele theoretische lessen (zonder examen)
  • Voor open water: minstens 5 duiken uitvoeren, demonstreren van bepaalde vaardigheden in open water op vaste bodem in de zone nul tot drie meter

Homologatie

Homologatie volgt na minimum 5 duiken en maximum 10 duiken


Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek

We nemen 2 keer per jaar nieuwe leden aan (januari en september)

-

Onze Garanties

Leer duiken op een veilige manier

Nelos

De Manta is één van de duikscholen aangesloten bij Nelos (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –Sport), kortweg de Vlaamse duikbond, welke erkend is door Sport Vlaanderen. Nelos kent meer dan 10.000 leden en is daarmee veruit de grootste duikbond in Vlaanderen.

BEFOS

De Belgische overkoepelende organisatie BEFOS (bestaande uit een Nederlandstalige en een Franstalige Liga) is zelf stichtend lid van de wereldbond CMAS (waarvan Jacques-Yves Cousteau de eerste voorzitter was).

Wereldwijd erkend

De competentie van onze kaders worden bevestigd door de VTS (Vlaamse Trainer School) met een overeenkomstig staatscertificaat. Deze opleidingsstandaards beantwoorden hierbij aan de hoogste kwaliteitsnormen van de EU en op wereldvlak. Hiermee hebben al onze brevetten en titels een internationaal erkende EU/ISO- norm verworven. Dit staat garant voor kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid.

Verzekerd

Alle leden zijn verzekerd en de brevetten zijn internationaal erkend door zijn lidmaatschap bij CMAS, de wereldconfederatie der duiksport (in meer dan 100 landen). Elk aangesloten gebrevetteerd lid ontvangt dan ook een CMAS-kaart met zijn lidnummer en vervaldatum op. Deze kaart wordt elk jaar vernieuwd, na een gunstig medisch onderzoek.

Inloggen

Lidnummer invullen

Toon Wachtwoord invulen

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?
Vul hier jouw emailadres in en we sturen jouw een mail, als we het emailadres terugvinden in onze database.

Sluiten