Aankoop duikmateriaal

Waar moet ik op letten


Algemeen

Pak:


Er is veel verschil tussen de verschillende kwaliteiten van neopreen dat gebruikt wordt. Tegenwoordig is er ook een stretch neopreen op de markt wat voor een betere pasvorm zorgt.

Neem je tijd om pakken te passen!! Het is meestal warm in een duikwinkel met als gevolg dat je oververhit raakt in een pashokje…

Laarsjes

Goed passend aan de voet, min 5 mm dik met een stevige zool (voor duiken in de Oosterschelde is een stevige zool zeker vereist !)
Vinnen
Handschoenen


Trimvest/wing


Loodgordel buitenwater

In open water zal je met een nieuw duikpak al gauw 8 tot 12 kg lood nodig hebben.

De klassieke loodgordel: standaard en goedkoop maar niet altijd comfortabel (wegens ev. grote druk van de loodblokken op heupen en in de rug)


• De softloodgordel: wordt voorzien van zakje gevuld met softlood (=jachthagel), is hierdoor comfortabeler (want softlood kan allerlei vormen aannemen) 


• Het harnas: het lood kan niet wegzakken van de heupen onder water, moet wel voorzien zijn van een looddumpsysteem, is wel duurder


• Het loodgeïntegreerd Jacket: afwerpbare loodzakken zijn verwerkt in het jacket. Kan comfortabel zijn. Nadeel is dat je jacket met fles en geïntegreerd lood heel zwaar is. (wanneer je het bijvoorbeeld met de hand moet verplaatsen)
Ontspanner en fles

Manometer

Verdere uitrusting

Duikmes


Lamp


Kompas


Dieptemeter


Computer

als primair decompressiemiddel !
 


Inloggen

Lidnummer invullen

Toon Wachtwoord invulen

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?
Vul hier jouw emailadres in en we sturen jouw een mail, als we het emailadres terugvinden in onze database.

Sluiten