Aanspreekpunt Integriteit (API)

EEen aanspreekpunt Integriteit binnen een sportclub (Club-API) is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, ouders, lesgevers, instructeurs, bestuursleden en andere betrokkenen terechtkunnen met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Het is belangrijk dat in een sportclub een cultuur bestaat van openheid waar iedereen het gevoel heeft incidenten te kunnen melden. Het aanstellen van een Club-API maakt het voor iedereen duidelijk bij wie hij of zij met een melding terecht kan, en verzekert een duidelijke en kordate opvolging van incidenten.

Manta vzw heeft twee Club-API's aangesteld nl. Pascale Braeckman en Samantha De Smet. Pascale en/of Samantha zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Je kan Pascale en/of Samantha bereiken in en rond het zwembad op dinsdagavond, op een clubactiviteit, via hun api-mailadres of telefoonnummer.

BELANGRIJK BERICHT VAN DE CLUB-API's

Beste Mantalid,

Wij vinden het belangrijk dat je graag in de Manta bent, dat je je goed voelt in je vel en dat je jezelf kan zijn. De Manta moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat iedereen respect voor elkaar opbrengt en dat de grenzen van anderen aanvaard worden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wilt, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden... Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Groeten,

Pascale en Samantha

Inloggen

Lidnummer invullen

Toon Wachtwoord invulen

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?
Vul hier jouw emailadres in en we sturen jouw een mail, als we het emailadres terugvinden in onze database.

Sluiten