Clubduiken & events


08/12/2019: Beginnelingenduik in de Put van Ekeren

Organisator: Nicolas Moerman <center><b>Nicolas Moerman</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1799_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>brevetverantwoordelijke 1*D<br>1*Instructeur</center>

Op zondag 8 december gaan we met de beginners duiken in de Put van Ekeren. We spreken ter plaatse af om 10u30, de briefing gaat door om 11u. We focussen tijdens deze duik op de "open water"-vaardigheden van onze beginnelingen.

We rekenen daarvoor op een mooie delegatie aan instructeurs. We willen jullie daarom vragen om jullie agenda alvast vrij te houden!

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


put van Ekeren

Het domein Muisbroek, dicht bij de stad Antwerpen en midden in een drukke wereldhaven, is een uniek stukje prachtige natuur waar het zalig verpozen is. De vijvers, die gegraven werden als waterwinning voor de toenmalige stoomrangeerlocomotieven van de spoorwegen, herbergen thans een groot aantal inheemse vissoorten en zijn een rustplaats voor waterwild en trekvogels.

De put van Ekeren heeft doorgaans het gehele jaar helder water en is fraai begroeid met waterpest in het ondiepe deel.

In het midden is een zuigput te vinden die bekend staat om zijn vele fossiele zeeschelpen. Hier vind je tussen de 6 en de 9 meter diepte loodrechte kleiwanden die als een mini drop-off aflopen. De andere fossiele schelplagen zijn duidelijk herkenbaar. Heel bijzondere fossiele schelpen zijn er te vinden, waaronder St.-Jacobsschelpen, die in de Noordzee niet eens voorkomen! En als je geluk hebt, vind je hier zelfs haaientanden. Het midden van de put bestaat uit modder. Tussen het wier zwemmen grote scholen jonge zoetwaterbaarsjes en kleine snoeken. Af en toe zwemt er een groot exemplaar tussendoor.

Het maken van een nachtduik is hier zeker de moeite waard. Het wemelt dan echt van de vissen. Fascinerend zijn de jachtpartijen van de snoek, die heus niet terugdeinst om onder de ogen van de duiker een visje naar binnen te werken. Als het donker is vind je de meeste vis buiten de put.

Op de zandvlakte word je geregeld vergezeld van paling die door het water glijdt. Maar duik ook eens boven het wier aan de zijkanten, daar is snachts ook genoeg te beleven.

Toon locatie

Credits: http://www.duiklokaties.com


11/12/2019: Les biologie KD3*

Organisator: Frank Verstraete <center><b>Frank Verstraete</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1082_t.jpg?rand=80106' height='106' width='80' border='0'><br>beheerder duikonderricht<br>2*Instructeur</center>

De verplichte les biologie geef ik in ons leslokaal om 20u.

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Huis van de Sport

Sportcomplex in Gent

Contactgegevens:

Zuiderlaan 13
9000 Gent

Telefoon: +32 9 266 80 00

Toon locatie

Credits: https://stad.gent/openingsuren-adressen/sportdienst-huis-van-de-sport


14/12/2019: Beginnelingenduik in de Blaarmeersen

Organisator: Nicolas Moerman <center><b>Nicolas Moerman</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1799_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>brevetverantwoordelijke 1*D<br>1*Instructeur</center>

Op zaterdag 14/12 trekken we voor een laatste keer in 2019 naar de Blaarmeersen voor een duik met onze nieuwe lichting kandidaat 1* duikers. We spreken ter plaatse af om 13u00. We focussen op het afleggen van de "open water vaardigheden" en duiken met Basis Nitrox.

We rekenen daarvoor op een mooie delegatie aan Instructeurs en AI's. We willen jullie daarom vragen om jullie agenda alvast vrij te houden!

Meer info en mogelijkheid om in te schrijven volgt binnenkort!

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


blaarmeersen

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is de sportieve long van de Stad Gent.

De uitgebreide sportieve en recreatieve infrastructuur, de vijver met strand en ligweide, de camping met de trekkers-hutten en de aanwezige horecafaciliteiten bieden een ideaal kader voor allerlei sportactiviteiten zoals school- en bedrijfssportdagen, sportkampen, initiaties in diverse sporttakken, evenementen, kajaktochten, e.d.m.

Hier is het niet alleen onder water heerlijk vertoeven, zodra je het terrein op rijdt waan je je al in een andere wereld, vanwege de alom aanwezige groenheid. De plas is omgeven door een strand en een ligweide.

Via de hoofdingang van de Zuiderlaan kan je helemaal tot aan de duikplaats rijden. Hierbij passeer je wel een slagboom waarvoor je in de zomermaanden moet betalen (toegangsbadge).

De parkeerplaats biedt ruimte aan zo'n 20 auto's. Vanaf de parkeerplaats loop je via een pad langs het water 50 meter naar links. Daar vind je het duikertrapje dat dankzij Green Force geplaatst is.

Recht voor je uit ligt een blauwe boei waar zich op 12 meter diepte een onderwaterhuis bevindt. Bij de witte boei die het verst van je verwijderd is, ligt een volvo afgezonken. De Blaarmeersen is slechts 15 meter diep. De totale oppervlakte van de plas is 17 hectare. Hiervan is ongeveer eenderde duikwater. Tijdens de zomermaanden is er een EHBO post paraat.

Toon locatie

Credits: http://www.duiklokaties.com


15/12/2019: Back to the rootsduik

Organisator: Johan Trenson Johan Trenson<br>2*Instructeur

Back to the rootsduik, of laten we het gewoon de oude kerstduik noemen.

LW omstreeks 11h25.
Deze duik staat open voor gebrevetteerde 1*duikers vanaf 15 duiken en hoger.

We spreken voorlopig af aan de tetjes. Briefing omstreeks 10h30 in een (warm) duikpak, duikplaats kan nog veranderen afhankelijk van de meteo.
Dit zal later worden medegedeeld.
Na een koude gezellige duik zal de glühwein lekker van pas komen.
Daarna gaan we ons gezellig laten verwennen met een etentje in de Bobby's.
Duik en eten zijn apart in te schrijven.Weer, watertemperatuur en getijden:

8.1 °C
HW: 05:20 - LW: 11:25
HW: 17:40 - LW: 23:45

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Wemeldinge: tetjes

Nieuwe sluis of ook wel de Tetjes genoemd zijn twee pieren aan weerszijde van een sluisje. Omdat de stroming hier gehinderd word door deze piertjes kan de stroming soms verraderlijk zijn. Ga daarom niet helemaal tot de vaargeul, waar het bij hoogwater wel 50 meter diep kan zijn. De helling bestaat voor het grootste gedeelte uit stenen blokken, maar wordt af en toe onderbroken door zandvlakten. Het beste kan je aan de linkerkant van de linkerpier het water betreden.
De begroeiing en het onderwaterleven is hier natuurlijk niet veel anders als de andere duikplaatsen langs de dijk tussen Kattendijke en Wemeldinge. Wel is er en groot verschil in leven tussen de basaltblokken en de stukken zand. Op het zand, maar soms ook voor een groot gedeelte eronder zitten platvissen. Zo’n zandvlakte biedt trouwens aan nog veel meer dieren onderdak dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Onder het zand zitten veel schelpdieren. Ook de Wulk zit vaak helemaal onder het zand, slechts het uiteinde van een soort sifon is nog zichtbaar. Verder wemelt het hier van allerlei soorten krabben. Na een duik is het hier de moeite waard om eens wat stenen te keren. De kans is dan groot dat je krabben tegenkomt die je tijdens een duik zelden zal zien, zoals de Penseelkrab.

Parkeer mogelijkheden: Goed
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: -50
Stroming: Sterk & veranderlijk
Obstakels: Houten Staken
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig

Toon locatie

Credits: http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/


15/12/2019: Back to the rootsduik part 2, etentje bij Bobby's

Organisator: Johan Trenson Johan Trenson<br>2*Instructeur

Na de duik gezellig eten en opwarmen bij de Bobby's.

Menu aan 20 euro per persoon

Voorgerecht: Tomatensoep of uiensoep

Hoofdgerecht: keuze uit biefstuk, kipsaté, varkenshaasje, vispannetje
veggie: keuze uit penne 4 kazen, lasagne (v), tortelinni ricotta

Dessert: Dame Blanche of sorbet of Irisch coffee


gelieve 20 euro te storten op rekening van de Manta

Eind november moeten we het aantal eters doorgeven. Geef je ons ook per email (dorine.neirynck@stad.gent) je voorkeur van menu door?

max: 50 personenInschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

22/12/2019: Winterduik

Organisator: Steven Mortier <center><b>Steven Mortier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1606_t.jpg?rand=80109' height='109' width='80' border='0'><br>beheerder materiaalcommissie<br>2*Instructeur</center>

Eindelijk Winter-Duik. 12.05 HW aan de punt te Wemeldinge. Briefing in warm duikpak om 11.00 uur. Deze duik staat open voor gebrevetteerde 2*-duikers en hoger. Droogpak strekt tot aanbeveling.

Weer, watertemperatuur en getijden:

8.1 °C
LW: 05:45 - HW: 12:05
LW: 18:15

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Wemeldinge: de punt

Vanaf Kattendijke tot Wemeldinge loopt de Stelweg voor een groot gedeelte vlak langs de Oosterschelde. Omdat de vaargeul hier ook niet al te ver uit de kant loopt zijn hier diverse duikmogelijkheden. Langs de hele dijk kan je parkeren. In het weekend kan het erg druk worden door, met name, Belgische duikers. Richting Wemeldinge, waar de dijk een knik richting Oosterschelde maakt, ligt de duikplaats de Hoek. Dit is het beste uitgangspunt als je het wrak "Galjoen zonder poen" wilt bezoeken.

Het wrak is te vinden door op de dijk, precies op de scheiding tussen beton en basalt, te gaan staan en vandaar je kompas naar het noorden te volgen.

Het wrak ligt dan op ongeveer 5 minuten zwemmen uit de kust op ongeveer 25 meter diepte. Het is heel mooi begroeid met o.a. Gorgelpijpjes en rond het wrak zijn altijd wel een paar Steenbolken te vinden. In het voorjaar van 1997 kwam ik zelfs een paar Pijlinktvissen tegen, die zich snel van het wrak verwijderden. Waarschijnlijk gebruikten ze het wrak om hun eieren af te zetten.

Parkeer mogelijkheden: Redelijk
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: -45m. (Wrak -25 m.)
Stroming: Erg sterk
Obstakels:Wrak
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig

Toon locatie

Credits: http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/


29/12/2019: Oesterduik

Organisator: Nicolas Moerman <center><b>Nicolas Moerman</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1799_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>brevetverantwoordelijke 1*D<br>1*Instructeur</center>

Het einde van het jaar is in zicht en de oesters uit de Oosterschelde zijn dan op zijn lekkerst. Daarom organiseer ik een duik waarbij we ook oesters gaan plukken.

We duiken ter hoogte van de groene boei!

Het is LW om 11u35. Afspraak ter plaatse om 10u00, briefing in duikpak om 10u30.

Deze duik is geschikt voor gebrevetteerde 2*-duikers en hoger. Droogpak strekt tot aanbeveling. Wie nat wil duiken gaat zelf op zoek naar een duikbuddy. Niet-duikers die zin hebben om oesters te plukken zijn eveneens welkom!

Wie oesters wil rapen neemt een emmer, bijtel/duikmes, stevige schoenen/laarzen en stevige handschoenen mee!


Weer, watertemperatuur en getijden:

8.1 °C
HW: 05:30 - LW: 11:35
HW: 17:50 - LW: 23:45

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Wemeldinge: kleine stelle / boerderij

Klein Stelle is een van de populairste duikplaatsen van Zeeland. Een belangrijke reden hiervoor is den camping waar deze duikplaats naar is genoemd. Vooral in het zomerseizoen is de camping voor een groot gedeelte bevolkt met duikers. Sommige duikers hebben hier een seizoenplaats. Er is zelfs een Belgische club die hier een soort onderkomen heeft. In het weekend komen daar nog eens de dagjesduikers bij (vooral uit Belgie), maar ondanks al deze drukte is er altijd wel een parkeerplaatsje te vinden. Onderwater kunnen duikers zich over een groot gebied verspreiden zodat je nauwelijks last van elkaar hebt.
Vanaf de kant moet je, bij laagwater, eerst door vrij ondiep water waden over een zand of slik bodem. Op ong. 100 meter uit de kant gaat de bodem dan steil naar beneden. Vrijwel de gehele helling bestaat uit gestorte basaltstenen en is uitbundig begroeid, zelfs tot op grote diepten. Dat is misschien ook wel de reden dat hier een aantal waarnemingen gedaan zijn van Slakdolfen. Deze vissen zitten vaak betrekkelijk diep, maar hebben toch een schuilplaats nodig tussen stenen. In bepaalde seizoenen zie je hier ook ontzettend veel Blauwtipjes, deze en andere soorten naaktslakken leven van de hier volop aanwezige hydroidpoliepen.

Parkeer mogelijkheden: Goed
Afstand tot duikplaats: 30 m.
Diepte: -30
Stroming: Sterk
Obstakels: Geen
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: Lastig

Toon locatie

Credits: http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/


07/01/2020: Nieuwjaarsreceptie 2020

Organisator: Isabel Soenen <center><b>Isabel Soenen</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1064_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>beheerder feestcommissie<br>3*Duiker</center>

Nieuwjaarsreceptie in het Strop na de training om 21.30u.
Altijd leuk en gezellig erbij te zijn :)
Schrijf jullie aub in zodat wij voldoende drank en hapjes kunnen voorzien.

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Zwembad Strop

Zwembad Strop
Stropstraat 31
9000 Gent
Tel.: 09 243 48 60

Algemene gegevens

groot bad: 25 m x 15 m
instructiebad: 15 m x 9 m
kinderbad met speeltuigen
bubbelbad voor 8 personen
1 m en 3 m duikplank
Bereikbaarheid

Het zwembad is op een paar stappen van de Heuvelpoort en het Citadelpark gelegen.
Stadsbussen: 5/34/35/36/70/71/72/74/76/77/78.
Streekbussen: 28 (Dendermonde), 55 (Zelzate), 57 (Watervliet), 58 (Eeklo).

Toon locatie


18/01/2020: Barges 2

Organisator: Piet De Maertelaere <center><b>Piet De Maertelaere</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1573_t.jpg?rand=80119' height='119' width='80' border='0'><br>brevetverantwoordelijke Ass Instr<br>2*Instructeur</center>

Tweede van 4 winterduiken in Barges
Duik met beperkte inschrijving en voorang wordt gegeven aan K4* (en instructeurskader) voor voltooien proeven op 40 m die via ADV kunnen inschriijven tot dinsdag 31/12 waarna duik zal worden opengesteld voor andere deelnemers
Droogpak is aangewezen wegens lage temperatuur van het water maar er zijn verwarmde kleedkamers voor de natduikers

Wegens nieuwe regels Barges is Inschrijving pas definitief na betalen 4€ op voorhand aan ADV Piet De Maertelaere
Bij niet betalen op voorhand zal je van de deelnemerslijst geschrapt worden
Terugbetaling is niet mogelijk, elke betaling is definitief

Aanwezig zijn aan de ingang Barges om 09H ten laatste

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Barges

De Barges is een oude steengroeve waar vooral cement en kalk werd gewonnen. Rond de eeuwwisseling voornamelijk voor de Kathedraal van Doornik. In 1958 rendeerde zij niet meer en werd verhuurd aan 8 duikclubs uit de regio.

De Barges is een mooie duikplaats, maar tevens een gevaarlijke indien je een loopje neemt met de veiligheid. Maar in feite hoeft dit niet gezegd te worden want men moet bij elke duik de veiligheid in acht nemen, een duikplan opstellen en duiken volgens zijn duikplan.

Je kunt hier diepe duiken maken en ondergelopen gebouwen bezoeken, maar wees voorzichtig indien je je in de gebouwen begeeft! Verder vind je hier rail's, auto's, grotten, amphoren, enz.

Je bent verplicht van je eigen zuurstoffles mee te brengen.

Er zitten verschillende soorten vissen zoals karper, snoek, paling, brasem, baars en zonnebaars. Ook zoetwaterkreeften, driehoekmossellen, schildpadden en zoetwatermossel kom je er tegen.

Toon locatie

Credits: http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=17


31/01/2020: Mantaquiz

Organisator: Frank Desloovere <center><b>Frank Desloovere</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1084_t.jpg?rand=11586' height='86' width='115' border='0'><br>Assistent-Instructeur</center>

Het aftellen naar de Mantaquiz is nu echt begonnen! De plaatsen zijn gegeerd, dus schrijf je snel in via mantaquiz@demanta.be met de naam van je ploeg (max. 4 personen). De inschrijving van jullie ploeg is definitief na betaling van 20 € op rekeningnummer BE71 7370 0118 6069 van Manta vzw met vermelding: Mantaquiz + ploegnaam.
Het thema dit jaar is Vikings. Ben je niet goed in quizzen? Verkleed je dan met je ploeg in het thema en maak kans op de prijs van best verklede ploeg.
Speciale opdracht dit jaar voor de Manta's is het verslaan van de GUD-ploeg die al 3 jaar op rij de quiz won. Stel een topteam samen en haal die eer terug naar de Manta!
Afspraak in Zaal De Zulle, Botestraat 98, 9032 Wondelgem. De quiz start om 20u00 - De deuren gaan open om 19u30.

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

04/02/2020: Gevorderd Nitrox

Organisator: Steven Mortier <center><b>Steven Mortier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1606_t.jpg?rand=80109' height='109' width='80' border='0'><br>beheerder materiaalcommissie<br>2*Instructeur</center>

Opleiding GND georganiseerd door OVOS. Inschrijven via secretariaat@ovos.be. Examen op 2 april. Meer informatie bij Steven Mortier.

De syllabus kan besteld worden door middel van overschrijving van 20,00 EUR op de rekening van de club.

Bijlage: OVOS theorielessen GND.docx

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

16/02/2020: Barges 3

Organisator: Piet De Maertelaere <center><b>Piet De Maertelaere</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1573_t.jpg?rand=80119' height='119' width='80' border='0'><br>brevetverantwoordelijke Ass Instr<br>2*Instructeur</center>

Derde van 4 winterduiken in Barges
Duik met beperkte inschrijving en voorang wordt gegeven aan K4* (en instructeurskader) voor voltooien proeven op 40 m die via ADV kunnen inschriijven tot dinsdag 28/01 waarna duik zal worden opengesteld voor andere deelnemers
Droogpak is aangewezen wegens lage temperatuur van het water maar er zijn verwarmde kleedkamers voor de natduikers

Wegens nieuwe regels Barges is Inschrijving pas definitief na betalen 4€ op voorhand aan ADV Piet De Maertelaere
Bij niet betalen op voorhand zal je van de deelnemerslijst geschrapt worden
Terugbetaling is niet mogelijk, elke betaling is definitief

Aanwezig zijn aan de ingang Barges om 09H ten laaste

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Barges

De Barges is een oude steengroeve waar vooral cement en kalk werd gewonnen. Rond de eeuwwisseling voornamelijk voor de Kathedraal van Doornik. In 1958 rendeerde zij niet meer en werd verhuurd aan 8 duikclubs uit de regio.

De Barges is een mooie duikplaats, maar tevens een gevaarlijke indien je een loopje neemt met de veiligheid. Maar in feite hoeft dit niet gezegd te worden want men moet bij elke duik de veiligheid in acht nemen, een duikplan opstellen en duiken volgens zijn duikplan.

Je kunt hier diepe duiken maken en ondergelopen gebouwen bezoeken, maar wees voorzichtig indien je je in de gebouwen begeeft! Verder vind je hier rail's, auto's, grotten, amphoren, enz.

Je bent verplicht van je eigen zuurstoffles mee te brengen.

Er zitten verschillende soorten vissen zoals karper, snoek, paling, brasem, baars en zonnebaars. Ook zoetwaterkreeften, driehoekmossellen, schildpadden en zoetwatermossel kom je er tegen.

Toon locatie

Credits: http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=17


16/02/2020: Nettraining

Organisator: Steven Mortier <center><b>Steven Mortier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1606_t.jpg?rand=80109' height='109' width='80' border='0'><br>beheerder materiaalcommissie<br>2*Instructeur</center>

De inschrijvingen voor de nettraining wordt geopend op woensdag 23 oktober vanaf 8.15 uur
Zonder voorbehoud: Nettraining van de Gentse duikpool Strop vanaf 14.00 uur, richtprijs voor anderhalfuur: 15 euro

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

19/02/2020: Lessen theorie k3D

Organisator: Willy Thierens <center><b>Willy Thierens</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/649_t.jpg?rand=8090' height='90' width='80' border='0'><br>adj-brevetverantw 3*D<br>1*Instructeur</center>

In de bijlage kan je de lesreeks theorie k3D vinden.
• Er is de les bio, maar die moet je enkel bijwonen, dus geen examen.
• Verder betreft het 6 avonden.
• Door de lessen ook op “niet dinsdagen” te geven, is de reeks heel kort en kan het examen plaatsvinden voor het krokusverlof.

Afspraken
• We vragen een minimum aanwezigheid van 50%. Indien lager, geen examen.
• Om te mogen deelnemen moet je geregistreerd zijn in DIVES.

De examen dag
• Is woensdagavond 19/2 om 19 uur. Maar dit kan een ander dag zijn, in samenspraak met de ingeschreven leerlingen.

Graag u inschrijven op deze www.

Bijlage: kalender k3D.pdf

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

22/02/2020: Mantakarting !

Organisator: Jan De Ruyck <center><b>Jan De Ruyck</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1517_t.jpg?rand=80100' height='100' width='80' border='0'><br>3*Duiker</center>

Het is al een tijdje geleden dat we de handschoen opgeraapt hebben om te bepalen wie de snelste Manta is.
Tobias Mortier is de laatste jaren gaan lopen met de zege, wie durft en kan hem uitdagen?

Prospectie voor de locatie is in volle gang, verdere info volgt in de komende maanden!

Met vriendelijke groeten,
Jan De Ruyck

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

29/02/2020: Schrikkelduik

Organisator: Stefaan Van Kerckvoorde <center><b>Stefaan Van Kerckvoorde</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1331_t.jpg?rand=80120' height='120' width='80' border='0'><br>Assistent-Instructeur</center>

Wie heeft deze datum al in zijn boekje staan ? (Verrassing voor zij die dit kunnen bewijzen)

We voorzien een stevig pré-opening duikseizoen ! (Overnachting is aangewezen)
Stevige snack wordt voorzien ter voorbereiding van een leuk feestje. Om het duikseizoen vlekkeloos te laten aansluiten op het skiseizoen doen we dit alles in de apres-ski sfeer. (= Dresscode)

update CD 18/11: Wegens interne afspraken in de club wordt deelname voor deze duik door 1*D en KD2 beperkt tot diegenen die tot nu toe ingeschreven waren. Alle andere "beginners" zijn uiteraard wel nog steeds welkom voor het feestje ! (zie ook **;)
LW om 10u25
Briefing in (warm) duikpak om 9u30

** Helpende handen steeds welkom.
Aanmelden bij Staff, Carine, Alex, Marijke.

Weer, watertemperatuur en getijden:

8.1 °C
LW: n/a - HW: n/a
LW: n/a - HW: n/a

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Wemeldinge: parking

Maximum diepte: 40
Moeilijkheidgraad:Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater
Het gaat hier niet om een moeilijke duikplaats, maar het kan hier wel eens goed doorstromen. Het is dan ook aangeraden op de duikplaats Kattendijke bij de kentering te duiken. Na een periode van overvloedige regenval kan het zicht op Kattendijke tegenvallen door de sluizen die dan openstaan om water van het binnenland af te voeren. Je kan op Kattendijke zowel bij hoog als bij laag water duiken.
Vanaf de parking steek je de weg over en gaat recht ertegenover te water. Afhankelijk van het tij duik je hier naar links (eb) of naar rechts (vloed). Je kan op Kattendijke zowel diepere als minder diepe duiken maken, calculeer dit in je plan en let op je nultijd. De bodem op Kattendijke loopt geleidelijk aan af tot -40m.

Fauna en flora
Doordat deze duikplaats gevoelig is aan stroming, heeft de brokkelster hier serieus voet aan wal gezet. Dit gaat op sommige plaatsen ten koste van de rest van het onderwaterleven op Kattendijke. De bodem bestaat vooral uit zand, dus je komt hier redelijk wat platvis tegen. Verder kan je genieten van kreeften, krabben, een enkele sepia ...

Toon locatie

Credits: http://www.duikplaatsen.be


15/03/2020: Barges 4

Organisator: Piet De Maertelaere <center><b>Piet De Maertelaere</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1573_t.jpg?rand=80119' height='119' width='80' border='0'><br>brevetverantwoordelijke Ass Instr<br>2*Instructeur</center>

Vierde van 4 winterduiken in Barges
Duik met beperkte inschrijving en voorang wordt gegeven aan K4* (en instructeurskader) voor voltooien proeven op 40 m die via ADV kunnen inschriijven tot dinsdag 25/02 waarna duik zal worden opengesteld voor andere deelnemers
Droogpak is aangewezen wegens lage temperatuur van het water maar er zijn verwarmde kleedkamers voor de natduikers

Wegens nieuwe regels Barges is Inschrijving pas definitief na betalen 4€ op voorhand aan ADV Piet De Maertelaere
Bij niet betalen op voorhand zal je van de deelnemerslijst geschrapt worden
Terugbetaling is niet mogelijk, elke betaling is definitief

Aanwezig zijn aan de ingang Barges om 1430H ten laatste

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Barges

De Barges is een oude steengroeve waar vooral cement en kalk werd gewonnen. Rond de eeuwwisseling voornamelijk voor de Kathedraal van Doornik. In 1958 rendeerde zij niet meer en werd verhuurd aan 8 duikclubs uit de regio.

De Barges is een mooie duikplaats, maar tevens een gevaarlijke indien je een loopje neemt met de veiligheid. Maar in feite hoeft dit niet gezegd te worden want men moet bij elke duik de veiligheid in acht nemen, een duikplan opstellen en duiken volgens zijn duikplan.

Je kunt hier diepe duiken maken en ondergelopen gebouwen bezoeken, maar wees voorzichtig indien je je in de gebouwen begeeft! Verder vind je hier rail's, auto's, grotten, amphoren, enz.

Je bent verplicht van je eigen zuurstoffles mee te brengen.

Er zitten verschillende soorten vissen zoals karper, snoek, paling, brasem, baars en zonnebaars. Ook zoetwaterkreeften, driehoekmossellen, schildpadden en zoetwatermossel kom je er tegen.

Toon locatie

Credits: http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=17


16/03/2020: Opleiding Duiker-hulpverlener (DHV)

Organisator: Frank Verstraete <center><b>Frank Verstraete</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1082_t.jpg?rand=80106' height='106' width='80' border='0'><br>beheerder duikonderricht<br>2*Instructeur</center>

Ook dit voorjaar wordt er een opleiding tot duiker-hulpverlener georganiseerd in onze regio. Het is zeer belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze opleiding op zak hebben. Dit verhoogt de veiligheid van iedereen aan de waterkant en elders.
Zeker voor wie 4*D of AI wil worden moet je deze opleiding gevolgd hebben en in het bezit zijn van deze kwalificatie. Begin er dan ook tijdig aan en best vooraleer je start met de opleiding 4*D of AI want anders wordt het véél te veel ineens.
Zet je hier op de lijst zodat we weten wie de opleiding volgt. Het is ook altijd leuker om er samen aan te starten.
In bijlage vind je alle nuttige info en de lesdata en andere details.

Bijlage: planning DHV OVOS 2020.pdf

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

22/03/2020: Opening Oosterschelde

Organisator: Frank Verstraete <center><b>Frank Verstraete</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1082_t.jpg?rand=80106' height='106' width='80' border='0'><br>beheerder duikonderricht<br>2*Instructeur</center>

Naar jaarlijkse traditie open ik het Oosterschelde-duikseizoen 2020 aan de punt te Wemeldinge. Deze "eenvoudige" duikplek heeft in mijn ogen dan ook alles te bieden. Je kan, mits de juiste kwalificaties, naar het wrakje of je blijft in de kant waar je van 0 m tot -24 m steeds op de stenen duikt. Voor elk brevet wat wils dus. Het getij is voorlopig nog niet gekend maar zal ongeveer HW rond 15u10 zijn. We verzamelen vroeg genoeg om 13.30u op de duikplek om voldoende parkeergelegenheid te garanderen. Ik geef een algemene briefing om 13.45u voor we ons klaarmaken.

Weer, watertemperatuur en getijden:

8.1 °C
LW: n/a - HW: n/a
LW: n/a - HW: n/a

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Wemeldinge: de punt

Vanaf Kattendijke tot Wemeldinge loopt de Stelweg voor een groot gedeelte vlak langs de Oosterschelde. Omdat de vaargeul hier ook niet al te ver uit de kant loopt zijn hier diverse duikmogelijkheden. Langs de hele dijk kan je parkeren. In het weekend kan het erg druk worden door, met name, Belgische duikers. Richting Wemeldinge, waar de dijk een knik richting Oosterschelde maakt, ligt de duikplaats de Hoek. Dit is het beste uitgangspunt als je het wrak "Galjoen zonder poen" wilt bezoeken.

Het wrak is te vinden door op de dijk, precies op de scheiding tussen beton en basalt, te gaan staan en vandaar je kompas naar het noorden te volgen.

Het wrak ligt dan op ongeveer 5 minuten zwemmen uit de kust op ongeveer 25 meter diepte. Het is heel mooi begroeid met o.a. Gorgelpijpjes en rond het wrak zijn altijd wel een paar Steenbolken te vinden. In het voorjaar van 1997 kwam ik zelfs een paar Pijlinktvissen tegen, die zich snel van het wrak verwijderden. Waarschijnlijk gebruikten ze het wrak om hun eieren af te zetten.

Parkeer mogelijkheden: Redelijk
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: -45m. (Wrak -25 m.)
Stroming: Erg sterk
Obstakels:Wrak
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig

Toon locatie

Credits: http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/


27/03/2020: Algemene vergadering

Organisator: Isabel Soenen <center><b>Isabel Soenen</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1064_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>beheerder feestcommissie<br>3*Duiker</center>

Algemene vergadering in de Zulle te Wondelgem 19.30u
meer info volgt

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

01/04/2020: Theorielessen KD2*

Organisator: Pascale Braeckman <center><b>Pascale Braeckman</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1543_t.jpg?rand=8098' height='98' width='80' border='0'><br>brevetverantwoordelijke 2*D<br>1*Instructeur</center>

In de bijlage vind je de lessenreeks theorie K2*.

De lessen starten op dinsdagavond om 21u30 (na de training eerste uurtje) in het Stroplokaal.

• Er staan 8 lesavonden op het programma (lessen kan je terug vinden in bijlage).
• De les biologie is een verplichte les om bij te wonen, maar geen examen. Da datum voor deze les ligt nog niet vast.

Afspraken
• Deelnemen 1* brevet in bezit.
• We vragen een minimum aanwezigheid van 50%.
• Om te mogen deelnemen aan het examen moet je geregistreerd (homologatiegeld 2* betaald) zijn in DIVES.

Het examen is gepland op woensdagavond 1 april, locatie ligt nog niet vast.

Graag inschrijven op de manta.be.

Bijlage: 191029Theoriekalender2020.pdf

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

26/04/2020: Opening luchtvulstation Manta

Organisator: Isabel Soenen <center><b>Isabel Soenen</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1064_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>beheerder feestcommissie<br>3*Duiker</center>

Opening van ons nieuw luchtvulstation vanaf 11u
Hou deze datum vrij we gaan er weer een feestje van maken :)

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

20/05/2020: Mantastage Niolon 20-23 mei 2020

Organisator: Samantha De Smet <center><b>Samantha De Smet</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1339_t.jpg?rand=80106' height='106' width='80' border='0'><br>1*Instructeur</center>

De Mantastage gaat door van 20 tem 23 mei 2020 in UCPA Niolon, met vertrek op dinsdagavond 19/5 en terugkomst op zondagavond 24/5. Op di 10/9 werd een presentatie gegeven in de cafetaria van 't Strop (zie bijlage) en nadien werden de inschrijvingen op de website open gezet. Gelieve aan te geven of je met eigen vervoer zal gaan of met de bus.
Inschrijving op de website vereist het betalen van een voorschot van 150 EUR/p op Manta rek BE71 7370 0118 6069 (mededeling 'stage 2020 + Manta lidnr') tegen ten laatste 27/9. Indien geen voorschot ontvangen, gaat de plaats naar een ingeschrevene die wel betaald heeft.
Indien nodig kunnen AI/I bij voorkeur mee om voldoende kader te garanderen. We mikken op 70 duikers, de anderen komen op een reservelijst igv er leden toch niet zouden meegaan.
Groetjes, Pascale en Samantha

Bijlage: mantastage2020 ppt_voorstelling 10sept2019.pptx

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


UCPA Niolon

Situé au cœur du parc marin de la Côte Bleue et à l'abri du mistral, le village sportif de Niolon bénéficie d'une implantation privilégiée pour la pratique de la plongée et de l'apnée.
La calanque de Niolon, une petite calanque pleine de charme, est un point de départ idéal pour explorer les fonds marins environnants composés de corail rouge, de langoustes, de galathées, de poulpes, de congres, ou encore, de nudibranches.

Toon locatie

Credits: https://www.ucpa.com/destination/village-sportif/niolon


31/05/2020: Viskes

Organisator: Isabel Soenen <center><b>Isabel Soenen</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1064_t.jpg?rand=115115' height='115' width='115' border='0'><br>beheerder feestcommissie<br>3*Duiker</center>

Viskes aan de huyzekes info volgt

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor dit evenement of de inschrijvingen te bekijken.


Klein Stelle

Camping

Op onze camping is het in het seizoen prima vertoeven. Met de oosterschelde op loopafstand is het ideaal voor duikers en gezinnen. De oosterschelde is een zeer geschikte plaats om te duiken vanwege zijn mooie onderwater flora en fauna. Ook is het leuk om in de omgeving te gaan fietsen of wandelen en verschillende dingen te bekijken die zeeland zoal te bieden heeft. Camping "Klein Stelle"is een camping voor toeristen die houden van duiken, fietsen, wandelen of gewoon van de rust die je hier hebt. Wij zorgen er voor dat u het naar u zin heeft tijdens het verblijf.

Cafe/restaurant

In ons cafe kunt u rustig bijkomen van de duik of gewoon gezellig een hapje en drankje nemen. Ook is het cafe op aanvragen te gebruiken voor gelegenheden zoals bijvoorbeeld een verjaardag of kleine receptie.

Vulstation

Om de vele duikers in het seizoen tegemoed te komen is het vulstation in het seizoen elke dag open. Mocht het vulstation dicht zijn is er de mogelijkheid om het buitenautomaat te gebruiken, deze werkt op €1,- muntstukken.

Adres:
Camping "Klein Stelle"
stelhoekweg 1
4424NN
Wemeldinge

tel. +31 (0)113 621508
Email. Kleinstelle@planet.nl

Toon locatie

Credits: http://www.kleinstelle.com


31/05/2020: PINKSTERDUIK

Organisator: Roland De Kokere <center><b>Roland De Kokere</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/671_t.jpg?rand=80106' height='106' width='80' border='0'><br>3*Instructeur</center>


PINKSTERDUIK 2020 (op 31 mei)


Naar jaarlijkse traditie duiken we op Pinksteren in de thuishaven van de Club, alle brevetten, evenals beginnelingen kunnen deelnemen en hun wensen kenbaar maken bij inschrijving (enkel via de site)
Alle openwaterproeven, duikleidingen, doopduiken zijn mogelijk.
De duikplaats is voorzien tussen de laatste trap voor de tetjes en groene boei (richting boerderij). Camionette en duikvlag zullen goed zichtbaar zijn.
Dit jaar zijn er ingrijpende werken voorzien op de dijk waardoor de duikplaats op dit moment nog kan veranderen, echter de datum niet, we houden jullie op de hoogte en verdere info zal volgen.

Te onthouden:

Datum : 31 mei 2020
Lw ; rond 13.35u
12.10u : Briefing in duikpak, - Welkomst speech door onze alom gekende voorzitter Mark Bulté met straffe verhalen in het wel en wee van onze club, gevolgd door de duik briefing en ploegindeling door Roland.
12.50u : Te water. De max duikduur is 1u en buddy line verplicht.
Na de duik zijn er de gekende "Visjes" en inschrijven voor de duik kan vanaf nu.
Kom op tijd op de duikplaats, het is de drukste dag van het jaar en parkeren kan voor laatkomers moeilijk zijn.

Verantwoordelijke coördinatoren: Roland & MarkWeer, watertemperatuur en getijden:

8.1 °C
LW: n/a - HW: n/a
LW: n/a - HW: n/a

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Wemeldinge: tetjes

Nieuwe sluis of ook wel de Tetjes genoemd zijn twee pieren aan weerszijde van een sluisje. Omdat de stroming hier gehinderd word door deze piertjes kan de stroming soms verraderlijk zijn. Ga daarom niet helemaal tot de vaargeul, waar het bij hoogwater wel 50 meter diep kan zijn. De helling bestaat voor het grootste gedeelte uit stenen blokken, maar wordt af en toe onderbroken door zandvlakten. Het beste kan je aan de linkerkant van de linkerpier het water betreden.
De begroeiing en het onderwaterleven is hier natuurlijk niet veel anders als de andere duikplaatsen langs de dijk tussen Kattendijke en Wemeldinge. Wel is er en groot verschil in leven tussen de basaltblokken en de stukken zand. Op het zand, maar soms ook voor een groot gedeelte eronder zitten platvissen. Zo’n zandvlakte biedt trouwens aan nog veel meer dieren onderdak dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Onder het zand zitten veel schelpdieren. Ook de Wulk zit vaak helemaal onder het zand, slechts het uiteinde van een soort sifon is nog zichtbaar. Verder wemelt het hier van allerlei soorten krabben. Na een duik is het hier de moeite waard om eens wat stenen te keren. De kans is dan groot dat je krabben tegenkomt die je tijdens een duik zelden zal zien, zoals de Penseelkrab.

Parkeer mogelijkheden: Goed
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: -50
Stroming: Sterk & veranderlijk
Obstakels: Houten Staken
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig

Toon locatie

Credits: http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/


27/06/2020: Duik van de "verdienste"

Organisator: Frank Verstraete <center><b>Frank Verstraete</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1082_t.jpg?rand=80106' height='106' width='80' border='0'><br>beheerder duikonderricht<br>2*Instructeur</center>

Het bestuur heeft beslist dat we de "Duik van CD" uitbreiden naar de "Duik voor verdienstelijke leden". Deze duik met etentje achteraf is bedoeld om leden die zich inzetten voor de club te bedanken voor die inzet. Op deze duik kan je dus niet zomaar inschrijven. Enkel die leden die hier later een persoonlijke uitnodiging voor zullen ontvangen zijn welkom. Ben je dus op één of andere manier betrokken bij een commissie of heb je op andere manieren een betekenisvolle bijdrage geleverd die de club ten goede komt hou dan deze datum vrij. Wie weet valt er later een uitnodiging in je bus.
Uiteraard zijn de leden van de commissie duikonderricht en de bestuursleden en hun partners automatisch uitgenodigd zoals voorheen.

Meer details over de duik en het etentje achteraf worden later ten gepaste tijde meegedeeld.

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

04/08/2020: Augustusduik 1

Organisator: Pascal Casier <center><b>Pascal Casier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1787_t.jpg?rand=8089' height='89' width='80' border='0'><br>adj-brevetverantw 1*D<br>1*Instructeur</center>

Eerste van vier augustusduiken.

We spreken ter plaatse af om 19.00u. De briefing is om 19.30u.

Iedereen is welkom op deze duik maar het aantal (K)1*D hangt af van het aanwezige kader.

Proeven eveneens mogelijk indien voldoende kader.

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


put van Ekeren

Het domein Muisbroek, dicht bij de stad Antwerpen en midden in een drukke wereldhaven, is een uniek stukje prachtige natuur waar het zalig verpozen is. De vijvers, die gegraven werden als waterwinning voor de toenmalige stoomrangeerlocomotieven van de spoorwegen, herbergen thans een groot aantal inheemse vissoorten en zijn een rustplaats voor waterwild en trekvogels.

De put van Ekeren heeft doorgaans het gehele jaar helder water en is fraai begroeid met waterpest in het ondiepe deel.

In het midden is een zuigput te vinden die bekend staat om zijn vele fossiele zeeschelpen. Hier vind je tussen de 6 en de 9 meter diepte loodrechte kleiwanden die als een mini drop-off aflopen. De andere fossiele schelplagen zijn duidelijk herkenbaar. Heel bijzondere fossiele schelpen zijn er te vinden, waaronder St.-Jacobsschelpen, die in de Noordzee niet eens voorkomen! En als je geluk hebt, vind je hier zelfs haaientanden. Het midden van de put bestaat uit modder. Tussen het wier zwemmen grote scholen jonge zoetwaterbaarsjes en kleine snoeken. Af en toe zwemt er een groot exemplaar tussendoor.

Het maken van een nachtduik is hier zeker de moeite waard. Het wemelt dan echt van de vissen. Fascinerend zijn de jachtpartijen van de snoek, die heus niet terugdeinst om onder de ogen van de duiker een visje naar binnen te werken. Als het donker is vind je de meeste vis buiten de put.

Op de zandvlakte word je geregeld vergezeld van paling die door het water glijdt. Maar duik ook eens boven het wier aan de zijkanten, daar is snachts ook genoeg te beleven.

Toon locatie

Credits: http://www.duiklokaties.com


11/08/2020: Augustusduik 2

Organisator: Pascal Casier <center><b>Pascal Casier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1787_t.jpg?rand=8089' height='89' width='80' border='0'><br>adj-brevetverantw 1*D<br>1*Instructeur</center>

Tweede van vier augustusduiken.

We zoeken eens een andere duikplaats op: "De Ster" in Sint-Niklaas. We spreken ter plaatse af om 18.45u. De briefing is om 19.15u. Duiken is toegelaten van 19.30u-21.00u.

Iedereen is welkom op deze duik maar het aantal (K)1*D hangt af van het aanwezige kader.

DL-proeven eveneens mogelijk indien voldoende kader.

Meer info: http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=9

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

18/08/2020: Augustusduik 3

Organisator: Pascal Casier <center><b>Pascal Casier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1787_t.jpg?rand=8089' height='89' width='80' border='0'><br>adj-brevetverantw 1*D<br>1*Instructeur</center>

Derde van vier augustusduiken.

Deze keer is het in Nieuwdonk te doen. We spreken ter plaatse af om 18.45u. De briefing is om 19.15u.

Iedereen is welkom op deze duik maar het aantal (K)1*D hangt af van het aanwezige kader.

DL eveneens mogelijk indien voldoende kader.

Meer info: http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=31

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


Sorry, geen info voor deze locatie.

25/08/2020: Augustusduik 4

Organisator: Pascal Casier <center><b>Pascal Casier</b><br>
						<img src='/uploads/profielfotos/1787_t.jpg?rand=8089' height='89' width='80' border='0'><br>adj-brevetverantw 1*D<br>1*Instructeur</center>

Vierde van vier augustusduiken.

We eindigen in de goeie oude Blaarmeersen. We spreken ter plaatse af om 19.00u. De briefing is om 19.30u.

Iedereen is welkom op deze duik maar het aantal (K)1*D hangt af van het aanwezige kader.

Proeven eveneens mogelijk indien voldoende kader.

Inschrijvingen:

Gelieve in te loggen om in te schrijven voor deze duik of de inschrijvingen te bekijken.


blaarmeersen

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is de sportieve long van de Stad Gent.

De uitgebreide sportieve en recreatieve infrastructuur, de vijver met strand en ligweide, de camping met de trekkers-hutten en de aanwezige horecafaciliteiten bieden een ideaal kader voor allerlei sportactiviteiten zoals school- en bedrijfssportdagen, sportkampen, initiaties in diverse sporttakken, evenementen, kajaktochten, e.d.m.

Hier is het niet alleen onder water heerlijk vertoeven, zodra je het terrein op rijdt waan je je al in een andere wereld, vanwege de alom aanwezige groenheid. De plas is omgeven door een strand en een ligweide.

Via de hoofdingang van de Zuiderlaan kan je helemaal tot aan de duikplaats rijden. Hierbij passeer je wel een slagboom waarvoor je in de zomermaanden moet betalen (toegangsbadge).

De parkeerplaats biedt ruimte aan zo'n 20 auto's. Vanaf de parkeerplaats loop je via een pad langs het water 50 meter naar links. Daar vind je het duikertrapje dat dankzij Green Force geplaatst is.

Recht voor je uit ligt een blauwe boei waar zich op 12 meter diepte een onderwaterhuis bevindt. Bij de witte boei die het verst van je verwijderd is, ligt een volvo afgezonken. De Blaarmeersen is slechts 15 meter diep. De totale oppervlakte van de plas is 17 hectare. Hiervan is ongeveer eenderde duikwater. Tijdens de zomermaanden is er een EHBO post paraat.

Toon locatie

Credits: http://www.duiklokaties.com